Om oss

Dynamic Vocal började som ett projekt på Musikhögskolan i Stockholm 2002, när Christer Ferm beslutade sig för att ta lektioner i bas-sång. Han frågade då några vänner om de kunde tänka sig att sjunga a cappella tillsammans med honom under ledning av Anders Jalkéus (bas-sångare i The Real Group) och sedan dess har repetitionerna pågått.

Dynamic Vocal sjunger a cappella, dvs. röster utan ackompanjerande instrument, men eftersom flera av gruppens medlemmar också är professionella instrumentalister så blandas rösterna emellanåt med fiol eller klarinett.

Dynamic Vocal inspireras av mycket – den svenska folkmusiktraditionen, jazz, soul, radiodängor, psalm och de klassiska mästarna. Gemensamt för medlemmarna är den kristna tron och en önskan om att få beröra lyssnaren med både ord och ton.

Dynamic Vocal är:
Emma Ferm (sopran, fiol), Natalie Lund (sopran/alt), Carina Johansson (alt), Jonathan Lund (tenor, klarinett) och Christer Ferm (bas).

 


Referenser

Anders Jalkeus

”Dynamic Vocal är en av de mest musikaliska och inspirerande sånggrupperna jag hört. De fräscha klangerna och de intelligenta arrangemangen ger gruppen en unik ställning i svenskt musikliv.”

Anders Jalkéus, sångare i The Real Group

Lars Adaktusson

”Dynamic Vocal är en stark upplevelse, både musikaliskt och sceniskt. Enastående individuella talanger med ett gemensamt personligt tilltal som inrymmer humor, värme och imponerande musikalitet”

Lars Adaktusson, journalist, programledare och samhällsdebattör

Putte Nelson

”Dynamic Vocal är en otroligt bra grupp. De har en musikalitet och närvaro som håller mycket hög klass. The Real Group får verkligen passa sig för Dynamic Vocal kan mycket väl ta över tronen som Sveriges vokalgrup nr. 1.”

Putte Nelsson, pianist, låtskrivare, körledare och kapellmästare

Carl Knutas

”Samarbetet med Dynamic Vocal fungerade bra från första kontakt, och vi på Creative Events blev mycket imponerade av gruppens artisteri. Detta var precis vad vår kund ville ha som middagsunderhållning!”

Carl Knutas, Creative Events

Per Andelius

”Dynamic Vocal är det ideala underhållningsalternativet. Vi anlitade gruppen för vår årsmötesmiddag, alla middagsgäster upplevde att framförandet var högklassigt; humor, skönsång och genuin musikalitet i ljufvaste förening. Jag vågar påstå att vi samtliga som lyssnade alldeles säkert rekommenderar gruppen”

Per Andelius, Director för Svenska försäkringsförmedlares förening

Michael Stjernström

”Dynamic Vocal passar bra på olika företagsevent eftersom de är kreativa, flexibla och får fart på publiken. De är underhållande och förmedlar glädje och energi.”

Michael Stjernström, portföljansvarig SEB

Lena-Marie Klingvall

”Med humor, värme och skicklighet framför Dynamic Vocal sina sånger på ett sätt som berör ens inre och väcker känslor till leende, skratt och tårar.”

Lena-Maria Klingvall, sångerska, artist, författare

Anki Haasma

”Workshopen med Dynamic Vocal var mycket uppskattad av körens medlemmar och körledare. Många av övningarna vi gjorde var helt nya och väldigt utvecklande för kören, och vi kommer säkert att använda dem på egen hand. Vi rekommenderar varmt en garanterat inspirerande dag med Dynamic Vocal!”

Anki Haasma, ordf. Hammarö Kammarkör

Ewa Bylander

”Dynamic Vocal är otroligt proffsiga och de har ett varmt hjärta i allt de gör. Deras blandning av humor och allvar är en härlig upplevelse.”

Ewa Bylander, Gullbrannagården